W&L heeft ploegen in alle regionen van de competitie, van de lagere provinciale reeksen tot en met 1ste nationale. Sportief spel en een goede ploegsfeer staan centraal. Kortom, iedereen die competitie badminton wil spelen komt bij W&L zeker aan zijn/haar trekken. Er staat geen minimumleeftijd op competitie spelen, het wordt best met de trainer besproken wanneer iemand hier klaar voor is maar je hoeft zeker niet 'volwassen' te zijn.

Er zijn vrouwenploegen, mannenploegen en gemengde ploegen. Onderstaande links geven een overzicht van onze ploegen en hun resultaten.

W&L in Belgische 1ste nationale gemengde competitie. 

W&L in Vlaamse competitie (liga).

Provinciale W&L ploegen

De competitieverantwoordelijke deelt de ploegen in en zorgt dat ze ingeschreven worden in de juiste reeksen. Elke ploeg heeft een ploegkapitein die de ploegleden motiveert om mee te spelen, de ploegopstelling bepaalt en de resultaten opvolgt.

Competitiespelers kunnen ook het beste van zichzelf geven op toernooien. Dit gebeurt echter op een meer individuele basis. Maar omdat we zo'n grote club zijn, ben je quasi nooit de enige W&L-er op een toernooi.

Wil je competitie spelen bij W&L, dan wordt er een zeker engagement van je verwacht. Je doet je uiterste best om alle teamwedstrijden mee te spelen. Dat is alleen maar beter voor de ploegsfeer en zo weet de ploegkapitein dat er op jou gerekend kan worden.

Competitiespelers kunnen zich inschrijven voor trainingsuren die zijn ingedeeld volgens spelniveau. Daarvoor beschikt W&L over een uitgebreid team van enthousiaste trainers. Zij zijn er steeds om je goed voor te bereiden op wedstrijden.