NL

Pickleball is een mengeling van tennis, pingpong en badminton is op dit moment de snelst groeiende sport in Amerika. Omdat de sport gespeeld wordt op een terrein met dezelfde afmetingen als een badmintonveld, is het voor een badmintonclub relatief eenvoudig om pickleball op te nemen in het aanbod. Ook W&L lanceerde pickleball als uitbreiding van het aanbod, vanaf september 2023.

Je ziet de mogelijkheden op het overzicht van onze speeluren. Om hieraan deel te nemen, gebruik je het gewone inschrijvingsformulier waarin je kiest voor "vrij spel". Zo kan je een heel seizoen wekelijks pickleball spelen voor 100€. Uitbreiden met badminton-uren (tegen toeslag) is uiteraard ook mogelijk.

Wij sluiten ook pickleballers aan bij Badminton Vlaanderen, zodat je in elk geval verzekerd bent.

Voor meer info over deze groeiende sport, zie https://www.pickleballbelgium.be/

De gemeente Herent stelt materiaal ter beschikking; wil je een eigen uitrusting dan verwijzen we je graag door naar onze clubsponsor ASL.

Badminton is een zeer toegankelijke sport die weinig voorkennis vereist. Daarom kan iedereen zich inschrijven als recreant bij W&L. Voor recreanten is winnen of verliezen van ondergeschikt belang.

Recreanten kunnen inschrijven voor één of meerdere speeluren op vaste momenten in de week. Er worden meestal vriendschappelijke wedstrijdjes gespeeld in dubbel. Mannen en vrouwen spelen gemengd en iedereen speelt letterlijk met iedereen.

Een basiskennis van techniek is niet echt vereist maar kan zeker handig zijn. Daarom worden er op aanvraag van de leden af en toe initiatielessen georganiseerd.

Verschillende clubs organiseren jaarlijks recreantenontmoetingen. Ook hier primeert het sportieve boven het competitieve. Spelers worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Badminton is ook een ideale sport voor 55+ers omdat je zelf kan kiezen hoe intensief je wil sporten. Als je er tegenaan wil gaan is badminton een niet te onderschatten, behoorlijk vermoeiende sport. Wil je liever wat rustige ontspanning, dan kan je ook rustig een pluimpje kloppen. Technisch gezien is badminton niet zo moeilijk maar het is zeker uitdagend genoeg. 

Om nieuwe leden te verwelkomen en alles in goede, sportieve banen te leiden zijn er voor alle speeluren dagverantwoordelijken. Met algemene vragen, problemen en suggesties kunnen recreanten terecht bij de recreantenverantwoordelijke.

Sponsors
Volg ons op Facebook
Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Thuiswedstrijden & events

W&L Badmintonvereniging vzw    |    Mechelsesteenweg 387   |   3020 Herent  |   Tel: 0476/991518

© 2021, W&L website powered by Twizzit.com