Van bij het begin heeft W&L altijd speciale aandacht gehad voor jeugdspelers. En nog steeds willen wij hen alle kansen geven om het beste uit badminton te halen. Jeugdspelers krijgen daarom altijd training in onze W&L Junior Academy.

Leeftijden & groepen

W&L verwelkomt de jeugd vanaf 6 jaar. Tot 9 jaar wordt er minibad gespeeld, op kleinere terreinen met een lager net en met kortere rackets. Vanaf 10 jaar gelden dezelfde regels als voor volwassenen. Vanaf ongeveer 16 jaar hebben jeugdspelers de keuze om door te stromen naar de competitie/tornooispelers of naar de recreanten. Vóór die leeftijd kan je wel al deelnemen aan toernooien voor de jeugd, dat kan al vanaf een jaar of 8.

Jeugdspelers worden ingedeeld in groepen op basis van leeftijd. Maar er wordt ook op het spelniveau en de ontwikkeling gelet, de meest getalenteerde spelers kunnen doorstromen naar onze talentteams.

Idee

Naast badmintontraining is er ook aandacht voor sportiviteit. De mentaliteit op en naast het veld draagt immers bij tot de persoonlijke ontwikkeling en het spelplezier. Alle jeugdspelers worden gemotiveerd om deel te nemen aan jeugdtornooien. Een coach begeleidt de spelers op deze tornooien. Zo leren ze omgaan met winnen en verliezen.

Getalenteerde en gemotiveerde spelers kunnen geselecteerd worden voor de talentteams. Van hen verwachten we dat ze aan minstens een aantal toernooien per jaar deelnemen.

Omkadering

Tijdens de speeluren worden de kinderen steeds begeleid door één of meerdere ervaren jeugdtrainers. De meesten zijn hier ook voor gediplomeerd. W&L beschikt over A-trainers, B-trainers en initiatoren.

De jeugdtrainers zijn het eerste aanspreekpunt voor de ouders. Meer algemene vragen of ernstigere problemen worden aangepakt door de jeugdverantwoordelijke.

De goede omkadering zorgt ervoor dat W&L het kwaliteitslabel B+ heeft gekregen van Badminton Vlaanderen.

Sportkampen

In de zomervakantie ligt onze normale werking stil, maar organiseren we wel enkele sportkampen.