YBJMC is een formule voor de meer gevorderde jeugd met drie niveaus: goud, zilver en brons.  Brons is de volgende stap voor kinderen die op jeugtoernooi-niveau niet meer voldoende worden uitgedaagd. Let op, de stap tussen VVBBC-cup en "gewoon" jeugdtoernooi is een kleinere stap dan tussen de meeste jeugdtoernooien en een Bronzen toernooi: het is maar vanaf de YBJMC-toernooien dat je bijvoorbeeld de meeste provinciale selectiespelers ziet.

Vooraleer naar het YBJMC te stappen is het absoluut nuttig om advies te vragen aan de trainer of je kind hier klaar voor is, en begin dan zeker met een Bronzen toernooi.

  • BRONS (maximaal 10x/jaar) : dit zijn ééndagstoernooien waar 2 disciplines (enkel & dubbel) gespeeld worden. Deze toernooien staan open voor alle spelers.
  • ZILVER (maximaal 6x/jaar) : ook dit zijn ééndaagse toernooien, steeds wordt er enkel en dubbel aangeboden en soms ook dubbel gemengd. Ook deze toernooien staan open voor alle spelers, maar het niveau ligt hoger dan een bronzen toernooi. De selectiespelers van de verschillende provincies zijn hier vaak verplicht om deel te nemen (kortom, de top van België is hier meestal aanwezig), en regelmatig zijn er ook buitenlandse selecties aanwezig. 
  • GOUD (1x/jaar) : dit is een driedaags toernooi in het Paasweekend (in Edegem/Wilrijk) waaraan je enkel op uitnodiging kan deelnemen. Hier is de Europese top van de jeugd aanwezig.

 

Voor YBJMC worden de verdiende punten voor brons/zilver/goud per ontmoeting samengeteld en is er één Junior ranking. Je verdient hier ook punten voor de gewone ranking, en kan eventueel dus ook een hoger klassement krijgen. Ook nuttig om te vermelden is dat enkel doorgaans in kleine poules gespeeld wordt, en dubbel bijna altijd met rechstreekse uitschakeling.

W&L organiseert zelf een zilveren toernooi van het Yonex Belgian Junior Masters Circuit, dat valt meestal het eerste weekend van januari.

Op deze pagina van Badminton Vlaanderen staan de YBJMC toernooien.